Op 13 oktober 2022 werd het Geowerkvormen project afgesloten met een miniconferentie en een bundel, speciaal voor de auteurs, studenten en oud studenten die bij het project betrokken zijn geweest.

Willem van Ham in actie op de KNAGdag 2015

In 2015 gingen de eerste lio’s (Leraren in opleiding) aan de slag met de vertaling, bewerking en uitwerking van een aantal Fysische Geografische werkvormen die we in de jaren daarvoor op de jaarlijkse GA conferenties in workshop “sessions” hadden gezien. Vooral de ideeën van de Physical Geography Interest Group onder leiding van Duncan Hawley spraken ons aan.

Het Geowerkvormen project begon in 2015 tijdens een bijeenkomst vakdidactiek en

Die eerste werkvormen in 2015 werden tijdens een vakdidactiek bijeenkomst bekeken en verdeeld onder een paar studenten die er wel mee aan de slag wilden. De werkvormen werden uitgeprobeerd tijdens vakdidactiek bijeenkomsten , daarna getest in de klas, en uiteindelijk gedeeld met docenten in een workshop op de KNAG onderwijs conferentie van dat jaar. In de paar jaar daarna kwamen meer werkvormen op onze weg op nieuwe conferenties maar dat waren ook wel eens lesideeën die we zagen op twitter. Dus slechts snippers van werkvormen. Ook die werden verzameld en uitgewerkt zoals de eerste serie uit 2015. En uiteindelijk werden de werkvormen gebundeld.

Op het minisymposium in het Geologisch museum te Laren werden een aantal werkvormen nog eens uitgevoerd in een workshop carrousel en werd de bundel gedeeld