Na 2015 en 2019 stond de sectie vakdidactiek Aardrijkskunde opnieuw op de KNAG onderwijsconferentie met een workshop over Fysisch Geografische werkvormen

De blokjes behorende bij de werkvorm Geologische tijdschaal aangevuld met landschapsfoto’s en kaartjes van de Geologische waslijn werkvorm. En alle drie de elementen gaan over het verschijnsel Geologische tijdschaal

In Amersfoort traden we op voor een groepje van 30 docenten met een carroussel van 3 werkvormen met bovendien Tjerk Destombes als nieuw lid van de sectie en ondersteuning van oud student Dick Naber.

De serie Fysisch Geografische werkvormen die we samen met studenten (inmiddels oud studenten) vanaf 2015 hebben zijn inmiddels vormgegeven in een bundel . En uit die bundel hebben we voor de KNAGdag drie werkvormen bij elkaar gezocht die goed bij elkaar passen en ook bij de setting van een carrousel op een drukke conferentie.

Dat werden uiteindelijk ET Geography (een werkvorm waarbij aardse landschapsvormen worden vergeleken met buitenaardse varianten) , Hoogtelijnen met Petrischaaltjes ( een 3D effect van hoogtelijnen met gestapelde petrischaaltjes) en tenslotte de werkvorm met de Geologische tijdschaal ( deelnemers geven voor foto’s van landschapsvormen aan hoe lang het duurde om zo te ontstaan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *